Slađana Petrović

Asmatičar sam od ranog detinjstva. Krenulo je sa bronhitisom, još kao beba sam počela sa korikosteroidima. Moje detinjstvo nije ono čega se rado sećam. Bolnica, jaka gušenja, gojaznost i teško kretanje.

Završila sam srednju medicinsku školu sa namerom da pomognem sebi i drugima. Zbog dugogodišnjeg uzimanja kortiko ja sam dobila još pridruženih bolesti (dijabetes, hipertenzija i hormonski disbalans i mnogo drugih bolesti).

Mislila sam da nade nema, sve dok nisu rešili da me pošalju na Institut. Već na prvom pregledu bila sam kandidat za Biološku terapiju koju sam ubrzo i prva primila.

Posle par meseci sam počela jako brzo da se oporavljam, disala sam sve bolje, glikemija je bila normalna, izgubila sam na kilaži i fizička aktivnost je postala sastavni deo mog života. Danas posle dve godine od početka primene terapije ja konačno planiram svoju budućnost bez straha.

Smatram da je sve došlo u pravo vreme i da sad tek cenim život, osećam i svesna sam svakog udaha i izdaha. Život je mnogo lep kad imamo zdravlje i lepe misli. Petrović Slađana, 28 godina.