Marijana Mig

Marijana Mig, 42 godine iz Subotice. Imam dvoje dece, blizance od 18 godina.
Astma mi je dijagnostikovana pre 17,5 godina. Sve je krenulo od alergije na polene, a iz godine u godinu, sve teže i teže. Bila sam stalno na kortikosteriodnoj terapiji, boravila više u bolnici, nego kući….Nisam mogla obavljati svakodnevne aktivnosti, ni kući ni na radnom mestu. Na poslu sam imala problema, jer nisam zadovoljavala radne obaveze, zbog bolesti. Radila u farbici za proizvodnju mikro motora….

Zahvaljujući trudu i upornosti doktorke Bojani Šakić iz Subotice, došla sam do Kamenice. Primila me je doktorka Sanja Hromiš….Dijagnostikovana mi je Teška astma… ubrzo počinjem sa biološkom terapijom. Verovala sam, ali ne u toj meri, život mi se promenio…. primila sam osmu terapiju….šetam, vozim bicikl ( a nekada mi je to bio samo san). Za nekoga jednostavne stvari, meni su bile nedostupne. Sada sve to mogu!

Imam i druge pridružene bolesti, te sam iz tog razloga dobila status osobe sa invaliditetom. Promenila sam i posao… Preko Nacionalne službe sam dobila posao i sada radim kao agent u jednom telefonskom centru. Uživam sa svojom decom i oni su sretni i zadovoljni, kada vide da sam ja dobro.

Život može biti lep, ali potrebno je da čovek bude zdrav… ostalog će biti.

Želim svima dobro zdravlje,uspeh u lečenju, verujte u sebe i u pomoć koja Nam se pruža. 🍀